Det i särklass mest prisvärda SilverKromSystemet på marknaden.

Det revolutionerande Cchrome™ systemet producerar en spegelblank kromfinish på i princip alla material som du kan lackera. Systemet är det enda realistiska alternativet till traditionell kromning, men till skillnad från traditionell kromning producerar Cchrome™ systemet produkter till en betydligt lägre kostnad och inte i närheten så miljöfarligt.
Komplett StartSats 5800:- exkl. moms & frakt.

En startsats inehåller allt du behöver för att komma igång med silver kromning.

 • Komplett Cchrome™ silversprutsystem, 3st kompletta sprutpistoler.
 • Silverkemi motsvarande 20kvm silverkrom.
 • 1L Grundlack + härdare och förtunning.
 • 2L Topplack + härdare och förtunning.
 • Tillsattser för rening och vidhäftning mm.
Fördelar
 • Användbarhet: Fungerar på material som plast, glasfiber, kolfiber, trä, metall, glas, gipps, etc.... Listan på material som kan ytbehandlas kan göras lång.
 • Enkelt: Cchrome™ appliceras med sprutpistol precis som vanlig färg, systemet kan med lätthet infogas inom vilken verksamhet som helst, stor som liten.
 • Kostnad: Cchrome™ är en betydligt billigare behandlingsmetod än traditionell kromning eller metallplätering. Trots detta får produkter behandlade med Cchrome™ samma framtoning och känsla som en traditionellt kromad detalj, och detta borgar för ett högt pris.
 • Hållbarhet: Cchrome™ är lika hållbart som billack.
 • Nyansering: Till skillnad från traditionell kromning kan produkter behandlade med Cchrome™ fås att efterlikna andra metaller såsom guld, koppar, brons, svartkrom osv.
 • Storlek: Eftersom Cchrome™ systemet är vattenbaserat och appliceras med konventionell lackering/sprut teknik finns det ingen praktisk storleks begränsning på de kromade detaljerna.
 • Miljö: Cchrome™ är en vattenbaserad process utan giftiga metaller, det gör processen betydligt miljövänligare än traditionell kromning. Det är inte bara säkrare för miljön och personalen utan även kostnaden för spill och restprodukter blir en bråkdel.
Denna metod tillåter dig att ytbehandla allting från metall, keramik, gips, plast, sten och även glas med en kromlik yta. Perfekt att använda när konventionella ytbehandlingar är olämpliga med avseende på kostnad, storlek, design, material och framför allt med en betydligt mindre miljö påverkan.
Hur systemet fungerar
Cchrome™ systemet appliceras i 3 steg för de flesta material. Processen är lik traditionell lackering.

Steg 1- Grundlackering: En 2-komponent lack som ger en högblankyta, basen för de senare krom skiktet. Den fungerar som primer på många ytor. Behövs inte på glas och keramiska ytor. Lacken appliceras med traditionell lackerings utrustning.

Steg 2- Cchrome™ SilverKrom: Detta steg skapar den högblanka "spegel" ytan. Det är en process som utförs i följande steg.

 1. Spruta Aktivator
 2. Skölj med avjoniserat vatten
 3. Spruta Cchrome™ lager.
 4. Skölj åter med avjoniserat vatten.
 5. Blås detaljen torr med tryckluft.

Steg 3- Topplack: En 2-komponent skyddslack som är nyanserad som krom, guld, blått, gult, rött osv. Lacken appliceras med traditionell lackerings utrustning. Här finns utrymme för kreativitet, man skapar enkelt en borstad aluminiun look och diverse andra special effekter.

FÖR DIN EGEN SÄKERHET ÄR DET NÖDVÄNDIGT ATT DU ANVÄNDER HELTÄCKANDE SKYDDSKLÄDER INKLUDERAT EN SKYDDSMASK, UNDER HELA PROCESSEN.

För ytterligare teknisk information kontakta Ado Design på 018-363606 alt. info@ado.se